Minden ami zene...

Sokféleképpen van jelen a zene az életemben. Általános iskolai tanárként tanítom, kántorként művelem, és közönségként élvezem. Itt néhány olyan dolgot soroltam fel, amire valóban büszke vagyok....
(A képekre kattintva lapozható minialbumok nyílnak meg.)

Barthimeus: Életem nagy élménye volt, amikor Volter Kálmán barátommal megírtuk és előadtuk Barthimeus című zenés passiójátékunkat. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki akkor támogatott bennünket, önzetlenül, ingyen és biztatva. Először cd-n jelent meg a zene, majd hangjáték formájában a teljes mű, kazettán. Cegléden, Törtelen, Jászkarajenőn, Csépán, Csemőben és Üllőn adtuk elő.

Kétszemélyes világ: Aztán végül nem készült el, de megírtam a szövegeit egy albumnak, aminek Kétszemélyes világ volt a címe. A zeneszerző természetesen Volter Kálmán. A dalok dallama és kísérete elkészült, csak a hangszerelés nem. Egyetlen dal van mutatónak, a címe a Fal másik oldalán. A többi dalszöveg itt olvasható...

Iskolainduló: Miután iskolánk felvette Gróf Széchenyi István nevét, kollégáim javaslatát figyelembe véve megírtam iskolánk indulóját, amit még ma is használunk a rendezvényeken. Erre vonul be az iskola zászlója és van egy párja is az ünnepségek végére, amire a zászló kivonul.

Szignál: Egyik reggel véletlenül hallottam meg a tévében, hogy Szigetmonostor pályázatot hirdetett szignál megalkotására a községi hírmondó számára. Jelentkeztem a pályázatra és megnyertem. (Nem volt túljelentkezés, és azóta sem hallottam a sorsáról. Lehet, hogy végül fel sem használták...)

Messa di Gloria: Felejthetetlen nyár volt, amikor Puccini Messa di Gloria című művével adtunk koncertsorozatot Olaszországban. Rengeteg nevezetes helyen jártam, és 2-3 naponta előadtuk azt a művet, ami azóta is az egyik kedvencem. A Kardos Pál Pedagógusénekkar és a BM szimfonikus zenekara szervezte ezt az utat. Ezen a felvételen mások éneklik.

Éneklő Osztályok: 15 évig állandó rendezvényünk volt ez a verseny. Minden osztály részt vett rajta, népdalokkal és könnyűzenével. Eleinte a diákok kísérték az énekeiket, később iskolai zenekarunk, végül zenei alapokra énekeltek. A 10. évforduló gálájára készült ez az összefoglaló videó. Jelenleg a Tehetségek délutánja nevű rendezvényünk vette át a helyét és szerepét.

Kottáskönyv: Régóta foglalkozom kottagrafikával, de általában kisebb műveket rendeltek tőlem. A megrendelések néhány oldaltól néhány tíz oldalig terjedtek. Ez a könyv kb. 100 oldalas, és némi szöveget leszámítva csak kottát tartalmaz. A kottagrafikán kívül a borítót is én terveztem, és a nyomdai munkák koordinálása is a feladatom volt. Eddigi legnagyobb munkám ezen a területen...
ISBN száma van, tehát a köteles példányos könyvtárak is kaptak belőle, és az üzletekben is kapható volt.

CD felvétel: Hobbiként hosszabb ideje foglalkoztat már a zenei stúdió gondolata. A kocséri iskolai misék tették szükségessé az elindulást, aztán néhány év alatt eljutottam odáig, hogy 2019 nyarán a saját eszközeimmel cd felvételt készítsünk. A felvett dalok többségének zenei alapját én írtam, és rögzítettem, a keverés és masterelés során pedig Olgyay Gábor segített, tanított. A nyár végére elkészült az első cd-nk. A munka során együtt dolgoztam a kocséri iskola pedagógusaival, énekkarával és vezetőjével. A fényképek a nyári zenei táborban és a lemezbemutatón készültek.