Minden ami zene...

Sokféleképpen van jelen a zene az életemben. Általános iskolai tanárként tanítom, kántorként művelem, és közönségként élvezem. Itt néhány olyan dolgot soroltam fel, amire valóban büszke vagyok....
(A képekre kattintva lapozható minialbumok nyílnak meg.)

Barthimeus: Életem nagy élménye volt, amikor Volter Kálmán barátommal megírtuk és előadtuk Barthimeus című zenés passiójátékunkat. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki akkor támogatott bennünket, önzetlenül, ingyen és biztatva. Először cd-n jelent meg a zene, majd hangjáték formájában a teljes mű, kazettán. Cegléden, Törtelen, Jászkarajenőn, Csépán, Csemőben és Üllőn adtuk elő.

Kétszemélyes világ: Aztán végül nem készült el, de megírtam a szövegeit egy albumnak, aminek Kétszemélyes világ volt a címe. A zeneszerző természetesen Volter Kálmán. A dalok dallama és kísérete elkészült, csak a hangszerelés nem. Egyetlen dal van mutatónak, a címe a Fal másik oldalán. A többi dalszöveg itt olvasható...

Iskolainduló: Miután iskolánk felvette Gróf Széchenyi István nevét, kollégáim javaslatát figyelembe véve megírtam iskolánk indulóját, amit még ma is használunk a rendezvényeken. Erre vonul be az iskola zászlója és van egy párja is az ünnepségek végére, amire a zászló kivonul.

Szignál: Egyik reggel véletlenül hallottam meg a tévében, hogy Szigetmonostor pályázatot hirdetett szignál megalkotására a községi hírmondó számára. Jelentkeztem a pályázatra és megnyertem. (Nem volt túljelentkezés, és azóta sem hallottam a sorsáról. Lehet, hogy végül fel sem használták...)

Messa di Gloria: Felejthetetlen nyár volt, amikor Puccini Messa di Gloria című művével adtunk koncertsorozatot Olaszországban. Rengeteg nevezetes helyen jártam, és 2-3 naponta előadtuk azt a művet, ami azóta is az egyik kedvencem. A Kardos Pál Pedagógusénekkar és a BM szimfonikus zenekara szervezte ezt az utat. Ezen a felvételen mások éneklik.

Éneklő Osztályok: 15 évig állandó rendezvényünk volt ez a verseny. Minden osztály részt vett rajta, népdalokkal és könnyűzenével. Eleinte a diákok kísérték az énekeiket, később iskolai zenekarunk, végül zenei alapokra énekeltek. A 10. évforduló gálájára készült ez az összefoglaló videó. Jelenleg a Tehetségek délutánja nevű rendezvényünk vette át a helyét és szerepét.