Vállakozásom weboldala

Most egyébirányú elfoglaltságaim miatt meglehetősen alapjáraton működik a vállalkozói rész, de ha túl leszek ezen az időszakon akkor ismét teljes szélességében folytatom a munkát. Addig is kisebblélegzetű, rövidebb futamidejű munkákkal érdemes keresni, azokat megoldjuk. Vállalkozásom elég sokféle tevékenységi körrel került bejegyzésre. A legfontosabbakat itt sorolom fel, és ha a részletekre is kíváncsi kattintson!

Zenei tevékenységek

Esküvők, élőzene:
egy esküvő az ifjú pár életének megismételhetetlen pillanata. A polgári esküvők zenei részének széppé tételében tudunk segíteni, élőzenével. A Zene menüpontban megismerkedhet a kínálattal, és velem, vagy a feltűntetett telefonszámon az énekessel felveheti a kapcsolatot!

Zenei alapok:
Kórusvezetők szoktak hozzám fordulni, amikor zenei alapra van szükségük. Ezek ugyan készen is kaphatók a webáruházakban, van azonban olyan eset, amikor nem található. És az is gyakran előfordul, hogy a megvásárolt anyag nem tökéletes: túl magas, vagy túl alacsony. Ilyenkor jól jön egy kis aktualizálás, testreszabás! És mivel magam is kórust vezetek, sokszor a saját beosztottam is vagyok ezen a téren.

Kottagrafika:
Egy-egy mű megtanulására rányomja a bélyegét a kottakép minősége. Ezért már a 90-es évek elejétől foglalkozom régi kották felújításával, újraírásával, ma már nyomdai minőségben. A sokadik fénymásolás után olvashatatlan a kotta, és látványnak sem túl esztétikus. A különbséget kinagyítva láthatja, ha az egeret a képek fölé viszi. Kattintson ide!

Oktatási tevékenységek

Iskolai oktatás:
Főállásomban tanárként dolgozom, éneket, informatikát tanítok. Nagyon sok segédanyagot készítettem ezeknek a tárgyaknak az oktatásához, a legtöbbje a főoldalon az Iskola menüpont alatt található.

Magánórák:
természetesen szoktam magántanítványokat is vállalni, bár erre manapság kevés időm marad. Angolt oktatok általános iskolásoknak, és éneket főiskolai felvételire, vagy vizsgára készülőknek. Szórakozásból tehetségesebb tanítványaimnak szoktam gitárórákat is tartani. Ez nem klasszikus gitároktatás, csak akkordozni tanítom meg őket, hogy baráti körben, osztálykirándulásokon a zenei felelősök lehessenek. Ha ezzel kapcsolatban van kérdése, szivesen segítek az indulásban, előre elkészített anyagaimmal. Kipróbáltam őket, már vannak túlélők is. 😊

Számítógéppel kapcsolatos tevékenységek

Gépjavítás, tanácsadás:
a számítógépes munka legnagyobb részét a karbantartási, javítási feladatok teszik ki. Környezetemben rövid határidóre vállalok újratelepítést, adatmentést, tanácsadást.

Szoftverüzemeltetés:
ingyenes szolgáltatás, keresse meg az útmutatókat a Támogatás menüpont alatt. Ha szükséges, kérésre is szivesen készítek ilyet, amennyiben ismerem a programot.

Irodai munkák:
Tanárként sok előadást, oktatási anyagot készítettem, és sok ilyenen vettem részt. Később kezdtem elvállalni ilyenek készítését a megírt szöveg alapján, saját tervezésű diákkal (sablonokkal). Kattintson ide!

Elektronikus kiadványok:
a kirándulásokon sok fotó készül, amivel aztán nem tudnak mit kezdeni, mert egy darabig rakosgatják, de néhány év múlva már senki sem tudja előkeresni hol vannak. Osztálykirándulásokról, többször készítettem menüvezérelt fotó cd-ket, és amikor lehetőségünk volt, akkor filmet is standard dvd minőségben, hogy minden eszközön lejátszható legyen. Kiállítások anyagát is fordítottam már adathordozóra hasonló technikával. Néhány példa az eddigiekből.

Videószerkesztés:
a kiadványok és a kirándulás videók kapcsán merült fel az igény szerkesztett videók készítésére, videós utómunkálatok elvégzésére. Leginkább a munkahelyemen végeztem ilyen feladatokat, néhány példa itt látható.

Weblapkészítés:
egyszerűbb statikus weblapok készítését is vállalom, tartalomkezelő rendszer nélkül, tisztán html-ben, ha még valakinek van erre igénye. Barátságos árat, és alapszintű betanítást kap, ha hozzám fordul ilyen igényével. Elsősorban ritkán változó honlapok elkészítését, vállalkozások induló honlapját, vagy pályázatok adminisztratív oldalait készítettem eddig. Néhány példa: Iskolánk weboldala, Egy EU pályázat weboldala, Egy vállalkozó weboldala, Egy alapítvány minimalista weboldala (ingyenes tárhely, csak épp a megjelenés céljából).

Egyéb tevékenységek

Cikkek, versek:
néhány gondolatomat cikkekben is megírtam. Ezekhez a Csemői Polgári Kör évente 4 alkalommal megjelenő kiadványa a Kör szolgáltatta a nyomdafestékes hátteret. Általában aktuális problémákról szóltak, illetve a közelgő ünnepekhez igyekeztek előszóval szolgálni.
A versírás egészen más, nagyon sok ember megpróbálkozik vele élete során, aztán vagy kinövi, vagy nem. Nálam sem volt ez másként, de én nem egykönnyen nővöm ki, ha egyáltalán kinövöm. Annakidején a kifejezés problémáival birkózva Pilinszky János sorait választottam, és gyakran ma is így érzem:
"A tenger Istené, s az ablak csukva van."
Néhány cikket, verset, dalszöveget teszek itt közzé...Írásaim...